Van Haut lanceert nieuwe productlijn hoogwerkers
Koen Van Haut
& Dries Van Haut
Van Haut

Van Haut lanceert nieuwe productlijn hoogwerkers

Profiel - Van Haut

Van Haut is een familiebedrijf dat actief is in de verkoop en verhuur van machines voor bouw en industrie. Het is gevestigd in Kruibeke en bedient van daaruit de gehele Belgische markt. Onlangs werd het aanbod van het bedrijf uitgebreid met hoogwerkers op rupsonderstel van het Italiaanse merk Almac.

Van Haut is al 35 jaar lang een betrouwbare partner voor de verkoop en verhuur van bouwmachines. “In 1987 richtte mijn vader, die toen al 58 jaar oud was, Van Haut op”, zegt zaakvoerder Dries Van Haut. “Ondertussen zijn we 35 jaar verder en leid ik het bedrijf samen met mijn broer Koen. We focussen op machines die inzetbaar zijn in vele sectoren. Vele producten die we leveren hebben een speciale twist, zo kunnen we ons onderscheiden in de markt.” 

Producten met een twist

“De eerste productgroep bestaat uit alles wat te maken heeft met beschoeiing. Dit zijn schotten die de grond in worden geduwd tijdens grond- en rioleringswerken. We doen de verkoop en verhuur ervan sinds 1994 en zijn ook marktleider in België. Naast het verkopen en verhuren van onze producten willen we een zo volledig mogelijke service bieden. Daarom beschikken we ook over alle materialen die nodig zijn tijdens deze werken zoals buizenklemmen en rioolafsluiters. Daarnaast verkopen we ook machines voor het behandelen van betonstaal. Van plooien tot lassen, knippen en rechten. Dit is onze tweede groep.” 

“De derde afdeling bestaat uit alles wat verticaal transport is. We zijn niet alleen importeur van hijskranen, maar sinds kort ook van hoogwerkers van het Italiaanse merk Almac. We zijn exclusief importeur voor België. Veel van onze producten hebben een veiligheidsfunctie. Dat is dan ook iets dat we hoog in het vaandel dragen.”

Rupsbanden

De hoogwerkers van Almac hebben een speciale eigenschap. “Ze staan op rupsbanden en kunnen zichzelf bovendien automatisch nivelleren op een oneven terrein, zelfs tijdens het rijden. Het zijn handige toestellen voor onze klanten die typisch aannemers, verhuurbedrijven of industrie zijn maar ook voor een nieuwe klantengroep. Met deze machines kan je bijvoorbeeld makkelijk bomen snoeien, reclame ophangen op hoogte of scheepsherstellingen doen. Zo kunnen we onze doelgroep enorm verbreden.”

“Het is een uitdaging om de markt goed te bespelen maar het is niet de eerste keer dat we pionieren met een nieuw model. Iets meer dan 20 jaar geleden waren we één van de eerste bedrijven die veel succes hadden met telescoopkranen op rupsen. Daarom hebben we zin om weer iets op rupsen te lanceren.”

“Naast hoogwerkers levert Almac ook rupstransporters, variërend in draagvermogen van 2,5 tot 6 ton met een plateau zodat je allerhande soorten lasten kan verplaatsen. Bepaalde modellen hebben ook een zelfnivellerend systeem. Dit kan handig zijn bij industriële verhuis maar ook bij wat minder voor de hand liggende toepassingen zoals het plaatsen van ramen. In Finland halen ze er zelfs geschoten dieren of gevelde bomen mee uit de natuur. De interesse van onze klanten is er, dus daar kunnen we in de toekomst wel iets mee.”

Van Haut
Hogenakkerhoekstraat 4
9150 Kruibeke
T. 03 250 11 11
info@vanhaut.be
www.vanhaut.be

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels