Onestopshop voor ERP
Erwin Martens Plenion

Onestopshop voor ERP

Profiel - Plenion

Plenion is een softwareontwikkelaar die ERP als totaalpakket levert: het systeem gaat van offerte over logistiek tot facturatie. Daarnaast bieden ze mobiele en webtoepassingen. Het resultaat? Meer dan 500 klanten in binnen- en buitenland vertrouwen op de ERP-oplossingen van Plenion voor de geïntegreerde opvolging van hun projecten en services.

Sinds de oprichting 20 jaar geleden groeide Plenion uit tot een stevig bedrijf met 20 medewerkers in België en een R&D-afdeling met drie medewerkers in Granada, Spanje. De focus ligt op de Belgische markt, maar Plenion leverde ook al softwareoplossingen in Canada, Luxemburg, Frankrijk … “We zijn gespecialiseerd in de installatie- en bouwsector, maar ERP leent zich ook perfect tot de commerciële ondersteuning van technische groothandels”, zegt zaakvoerder Erwin Martens. “We werken het liefst voor ondernemingen die de lat hoog leggen. In lijn met onze visie ondersteunen we graag kmo’s, waar het budget moet gerespecteerd worden en er geen jaren over implementaties kan gedaan worden. Snel, simpel en effectief: dat is het doel.” 

Stilstaan is achteruitgaan

De wereld blijft in beweging en dat geldt al helemaal voor de ICT-sector. Dat merkt ook Erwin nog elke dag. “We ontwikkelen steeds verder. Zo zijn we volop bezig met de uitrol van onze app voor Android en iOs. Het laat toe om met een geïntegreerd systeem te werken, zowel voor de back­office als op de werkvloer. Voor fieldmedewerkers zoals salesmensen, monteurs en servicetechnici is een gebruiksvriendelijke app onontbeerlijk.”

Klanten kiezen Plenion voor de integraties met een 60-tal technische groothandels, waaronder Cebeo, Rexel en Facq. “Als je vandaag over ERP spreekt, is de volledige integratie van data evident”, weet Erwin. “Door de integratie met groothandels hoeft de gebruiker zich niet bezig te houden met artikelcreatie en prijzen. Dat loopt allemaal volledig automatisch.” Samen met de modules om offertes te laten berekenen, facturen op te stellen en de agenda te beheren vormt Plenion het totaalplaatje. 

Optimale integratie

“Alles wordt mogelijk gemaakt door onze hoogopgeleide en gemotiveerde medewerkers”, zegt Erwin. “Zij zijn de sleutel tot een klantgerichte en doeltreffende projectaanpak. We beginnen steeds met een gedetailleerde analyse van de omvang van het project. Dat resulteert in duidelijk gedefinieerde doelstellingen waarvoor we technische en functionele specificaties ontwikkelen. Belangrijk is dat alles in één centrale database zit voor een overzichtelijk en uniforme kijk op uw onderneming.”

Plenion
Stationsstraat 24a
9810 Eke
T. 09 384 89 00
info@plenion.be
www.plenion.be

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels