Begin september 2017 nam WEAREONE.world, onder meer organisator van het festival Tomorrowland, zijn intrek in een gloednieuw kantoor in een voormalige rijkswachtkazerne in het centrum van Antwerpen. Een tachtigtal medewerkers is er actief.
Hoewel het bedrijf geen uitzonderlijke eisen stelde op het vlak van zijn netwerkinfrastructuur, zocht het wel naar een partner die in staat was om het vaste kantoornetwerk modulair te maken met evenementen in het buitenland. DNCS uit Gierle haalde de opdracht binnen en realiseerde het project met respect voor het afgesproken budget. “DNCS ontzorgt kmo’s op het vlak van facility, netwerking en security. Ons zusterbedrijf TowerEye neemt gelijkaardige opdrachten op tijdelijke basis voor haar rekening. Wij bouwen onder meer redundante netwerken in ‘the middle of nowhere’ en voorzien ze van internet, wifi en security. We hebben dit doorgetrokken naar het nieuwe kantoor van WEAREONE.world”, vertelt Gust Dierckx, zaakvoerder van DNCS.
Toenemende datavolumes
Met zijn nieuwe kantoor wilde WEAREONE.world anticiperen op toekomstige projecten, toenemende datavolumes en een groeiend aantal medewerkers. In zijn vorige kantoor kampte het bedrijf onder meer met een beperking op het vlak van bandbreedte. “Dankzij het modulair netwerk in ons nieuw kantoor beschikken we nu over een geavanceerd netwerk dat we kunnen doortrekken naar festivals in binnen- of buitenland. Tijdens een festival verhuizen onze medewerkers immers naar een fysiek tijdelijke vestiging en ze moeten daar dezelfde activiteiten kunnen doen als op hun werkplaats in Antwerpen”, vertelt Dave Sips, General Manager van WEAREONE.world. Naast de netwerkinfrastructuur werd onder andere ook geïnvesteerd in een snellere switch-infrastructuur en een on-site back-upoplossing.
Lange termijn
“Met DNCS kunnen wij een beroep doen op een partner die in ons vel kruipt, meedenkt en suggesties aanbrengt voor ons kantoor én voor de festivals. En dat doet het zowel voor de huidige structuur als voor toekomstige projecten. In de aanvraag tot de offerte voor het nieuwe kantoor gingen we uit van een bepaalde bandbreedte. DNCS maakte ons meteen duidelijk dat we een dergelijke bandbreedte niet echt nodig hadden. Dat was voor ons uiteraard een waardevol advies”, legt Dave Sips uit. “Bovendien is DNCS een partner die op budgettair vlak zijn afspraken nakomt en die een meerwaarde betekent op het vlak van kennis en ervaring. Regelmatig overleg zorgt ervoor dat wij projecten kritisch kunnen opvolgen en evalueren.”
Voor Gust Dierckx heeft een hecht samenwerkingsverband vooral te maken met het juist inschatten van behoeftes. “Wij voelen ons een partner, veeleer dan een leverancier. Dat is ook veel waardevoller op lange termijn en daarmee maken wij het verschil."