Isabelle Goossens: directeur ABT
Isabelle Goossens

Isabelle Goossens: directeur ABT

Stercke vrouwen

Isabelle Goossens is directeur van de Antwerpse vestiging van ABT, een multidisciplinair bureau dat een volledig pakket aan bouwtechnische dienstverlening verzorgt. Ze volgde een opleiding architectuur en ging aan de slag als architect tot ze in 2008 in de functie van vestigingsmanager bij ABT België startte. Ze geeft er nu leiding aan een team van 30 mensen.

Iets anders

“ABT, wat staat voor Adviseurs in BouwTechniek, zocht voor de vestiging in Antwerpen iemand met een ander profiel dan dat van mijn voorgangers, die mannelijke ingenieurs waren”, vertelt Isabelle. “ABT heeft een open bedrijfsfilosofie en vrouwen krijgen er evenveel kansen als mannen. 

Het feit dat ik een vrouw ben met een achtergrond in de architectuur was daarbij een pluspunt. Zo ben ik er ingerold en heb ik op de werkvloer heel wat nieuwe ervaringen opgedaan. Samenwerken in professionele teams bestaande uit internationaal befaamde architecten en specialisten die projecten naar een hoger niveau tillen, is steeds opnieuw een unieke ervaring. Ik stel vast dat ik nu veel meer met architectuur bezig ben dan vroeger, wat natuurlijk mooi meegenomen is."

Vrouwelijke touch

Volgens Isabelle houden vrouwen over het algemeen meer rekening met de natuur der dingen. “Alles heeft een natuur, een eigenheid. Dat geldt voor een ontwerpproces, een bouwproces, een te volgen planning, maar evenzeer voor de ontwikkeling van een medewerker. Het is van cruciaal belang dat we rekening houden met die natuur. Je mag mensen niet in een keurslijf dwingen, maar je moet ze de ruimte geven om zich te ontplooien en te ontwikkelen en vooral om zichzelf te leren kennen. 

Bij ABT krijgen de medewerkers de vrijheid om zelfstandig te werken. Een optimaal resultaat bereiken is het doel, de weg ernaartoe is vrij te kiezen. Als je mensen vrijheid geeft, merk je dat ze verantwoordelijkheden opnemen en automatisch dingen naar zich toetrekken waar ze goed in zijn. Natuurlijk is een overlegstructuur nodig om het evenwicht te bewaren.”

Trots 

Isabelle is trots op wat ze met ABT België kon bereiken. “De naamsbekendheid van ABT België is veel groter geworden, de projecten zijn van een hoog niveau en de groepsgeest is heel goed. Daar ben ik blij om. We hebben dit samen als team gerealiseerd op een heel natuurlijke manier. 

Bij mijn aanstelling volgde ik een cursus om me te verdiepen in hoe mensen professioneel functioneren. Daar leerde ik werken met kleuren. Elke kleur staat voor bepaalde persoonlijkheidskenmerken. Het is een tool waarmee je het natuurlijk functioneren van een persoon rationeel leert bekijken. Bij het vormen van teams kan je dan evenwichtige groepen samenstellen met mensen die elkaar aanvullen en stimuleren. Daardoor kunnen ze grenzen verleggen. Dat heb je nodig om innovatief te zijn maar het zorgt ook voor een evenwicht, vanuit een natuurlijk leidinggeven.” 

In de toekomst wil Isabelle met ABT België nog meer evolueren naar innovatief en multidisciplinair werken. “We willen ontwerpers en ontwikkelaars bijstaan van A tot Z”, legt ze uit. “Door het volledige traject vanuit één bedrijf aan te sturen is er een optimale informatiestroom, verloopt alles vlotter, kan je het bouwproces efficiënter sturen en toch de natuur respecteren.”

Respecteer de natuur der dingen.

 

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels