Wonen, werken, zorgen en leren in modulaire en circulaire huisvesting. In tegenstelling tot de traditionele aanpak is dit het perfecte antwoord voor overheden en bedrijven die op zoek zijn naar een middellange termijn oplossing voor hun huisvesting. Het biedt ook een sluitend antwoord op de problematiek rond groeiende woningnood. Dat vertellen Koen Lismont en Kristel Verhoeven van bouwbedrijf De Meeuw, al meer dan 90 jaar dé specialist in modulair bouwen.
De Meeuw is decennialang bekend als dé industriële producent van flexibele, circulaire gebouwen op maat voor tijdelijke of permanente huisvesting. Kristel Verhoeven zet er als marketing en communicatiespecialiste haar schouders onder oplossingen voor enkele belangrijke uitdagingen van vandaag.
“Onze klanten verkiezen gebruik van gebouwen boven bezit omdat hun huisvestingswensen snel veranderen en de financiële druk toeneemt. Verder zien we dat de samenleving, en de bouwsector in het bijzonder, volop aan de circulaire transitie werkt.
De Meeuw doet dat al ruim 50 jaar. Onze units zijn verplaatsbaar en herbruikbaar, geheel of in onderdelen. Zo verlengen we de levensduur en kunnen we ze eindeloos afstemmen op veranderende behoeften. We zien dat bedrijven en overheden steeds meer openstaan voor de circulaire meerwaarde van dit flexgoed.”
Flexgoed as a service
Deze beproefde manier van bouwen zet De Meeuw in de markt als flexgoed: duurzame oplossingen voor complexe bouwuitdagingen, vandaag en in de toekomst. En een flexibel alternatief voor het klassieke vastgoed, benadrukt commercieel directeur Koen Lismont.
“Wat we vandaag flexgoed noemen, beschrijft wat wij al jaren doen: modulaire, technisch hoogstaande en (semi) permanente gebouwen opleveren voor verschillende sectoren. We doen dat van a tot z: een geïntegreerde oplossing met compleet onderhoudscontract. Of huisvesting ‘as a service’, zoals dat vandaag heet.”
Een oplossing voor elke situatie
Met het modulaire flexgoed richt De Meeuw zich tot organisaties die nood hebben aan kwalitatieve gebouwen die mee evolueren met hun noden of een oplossing bieden op middellange termijn, vertelt Koen.
“Onze circulaire modules zijn perfect geschikt voor organisaties die flexibele gebouwen nodig hebben om toekomstige behoeften op te vangen of die een huisvestingsnood hebben maar vandaag niet willen of kunnen investeren. Tenslotte zijn ze ook een oplossing voor overheden die een alternatief zoeken voor een traditionele projectontwikkeling met vele jaren recht van opstal op hun grond.”
“Of het nu over overheden, zorg- of onderwijsinstellingen of bedrijven gaat, het welzijn van de gebruiker: de werknemer, bewoner, patiënt of student staat steeds centraal”, besluit Kristel. “We willen duurzame huisvesting bereikbaar maken voor iedereen.”
DE MEEUW
Koning Leopoldlaan 8
2830 Willebroek - België
T. 03 860 71 50