Als een streetfoodcateraar en chef hun culinaire krachten bundelen, weet je dat het goed zit. Stenn Audenaert en Pieter Coomans beslisten tijdens de coronaperiode om samen sharingboxen te ontwikkelen. Dit succes was het begin van een solide, culinaire samenwerking.
Geen à la carte bij restaurant Wingerd in Vorselaar. Gasten geven chef Pieter Coomans helemaal carte blanche, zoals je dat zou doen in een Japans restaurant volgens het omakase-principe. “We werken bewust met een verrassingsmenu zodat mensen niet weten wat ze op hun bord krijgen”, aldus Pieter Coomans. “Daardoor kunnen we focussen op de beleving van onze gasten. Om dit waar te maken werken we met fermentaties en umamirijke producten.”
Goede vriend en zakenpartner Stenn vond zijn weg in de wondere wereld van streetfood. “Mi! Streetfood brengt wereldse streetfood bij zowel bedrijfsklanten, particulieren als festivals”, zegt Stenn Audenaert. “Wij omarmen vijf wereldse concepten en houden vast aan een professionele maar gemoedelijke sfeer. Onze klanten kunnen binnen een bepaald thema blijven of kiezen voor een culinaire wereldreis. Sinds kort hebben we een nieuw concept toegevoegd aan ons gamma: Middle Eastern Streetfood.”
Perfecte tandem
“Toen Pieter destijds in de running was voor de Tabasco Burger competitie, contacteerde hij me voor enkele tips”, vertelt Audenaert. “Ondertussen heeft hij grote stappen gezet als gediplomeerd chef en staat hij ons bij met culinaire tips. Als foodie laat ik me graag ondersteunen door foodconsulenten met ervaring zoals Pieter. In de coronaperiode gingen we daarom de uitdaging aan om samen een project op te starten. Door onze twee klantengroepen en concepten te combineren, kwamen we op het idee om culinaire sharingboxen te lanceren. Dit was zo’n succes dat we beslisten om verder professioneel samen te werken.”
“Je kan goed bevriend zijn, maar zakelijk kan je misschien totaal niet samenwerken”, stelt Coomans. “Wij vullen elkaar goed aan omdat onze denkpistes gelijkaardig zijn. Stenn is eerder de conceptuele en cijfermatige denker terwijl ik me focus op smaken en technieken.” Samen hebben ze al enkele projecten begeleid. “Pieter zorgde eerder al voor de foodontwikkeling van Mi! Streetfood. Ons eerste grote project samen was de samenstelling van het menu van Bar Bier Streetfoodclub te Herentals”, vertelt Audenaert. “Dit deden we met in het achterhoofd de leverancierskosten, manier van bereiden, smaak en presentatie.”
Wees je eigen chef
Het duo streeft ernaar om hun klanten minder afhankelijk te maken van een chef. “Eender wie moet het recept kunnen maken”, vertelt Coomans. “Als je een chef in dienst hebt, ben je als uitbater vaak afhankelijk van deze persoon. Omdat we weten dat het met de huidige problematiek niet makkelijk is om iemand vast te vinden, leveren we een pakket af inclusief bereidingswijzen aangepast op het concept en de mogelijkheden van de zaak.”
“Daarnaast organiseren we ook de smaaktesten en opleidingen om het personeel zelf aan te leren hoe ze in zo weinig mogelijk stappen een mooi product kunnen realiseren. Vaak grijp je dan snel naar ‘convenience’ producten”, voegt Audenaert toe. “Wij willen iets uniek uitwerken waar Pieter zijn eigen twist kan aan geven. Door dit vernieuwende concept samen naar buiten te brengen, werd onze vriendschap alleen maar sterker.”
Restaurant Wingerd
www.restaurant-wingerd.be
Stenn Audenaert
www.mistreetfood.be