PIONIER IN VOEDSELVEILIGHEID
Kurt Van Tendeloo Hygieia

PIONIER IN VOEDSELVEILIGHEID

Bedrijfsprofiel - Hygieia

Voor bedrijven in de voedingssector vormt het handhaven van complexe wet- en regelgeving vaak een uitdaging van formaat. Hygieia zorgt er alvast voor dat je voedselveiligheid niet ontspoort: “Als toonaangevende HACCP-expert en unieke speler voor preventie en interventie in de Benelux, bieden we volledige ondersteuning”, vertelt specialist en zaakvoerder Kurt Van Tendeloo.

Na een carrière van meer dan 20 jaar als chef-kok, besloot Kurt het over een heel andere boeg te gooien. “Ik zag dat veel horeca-bedrijven belangrijke kennis over voedselveiligheid missen, terwijl klanten steeds hogere eisen stellen aan veilige, hoogwaardige voeding. Daarom werd ik actiever in diverse hygiënecommissies en besloot ik in 2016 om bedrijven zelf proactief te ondersteunen door hen de juiste informatie, regels en procedures aan te reiken”, vertelt Kurt. “Met ons team van vier medewerkers zijn we nu een allesomvattende partner voor advies, begeleiding, interventies en opleidingen over HACCP, allergenen en voedselveiligheid.”

Voedselveiligheid en allergenen

Hygieia legt de focus op drie pijlers: auditing, ondersteuning en opleiding. “Vaak vloeien deze pijlers naadloos in elkaar”, zegt Kurt. “We starten met een audit en kijken vervolgens waar we ondersteuning kunnen bieden, opvolging kunnen geven en kennis kunnen delen via onze HACCP-opleidingen en workshops. Dat omvat alles; van vergunningen aanvragen met de juiste codes tot het opstellen van protocollen en volledige autocontrolesystemen.”

“Belangrijk is dat we niet enkel vasthouden aan auditing en implementatie”, vervolgt hij. “We moedigen aan om nauw samen te werken met de klant, zodat we hun behoeften goed kunnen doorgronden. Dat stelt ons in staat om duurzame systemen en procedures te ontwikkelen die zowel aan wettelijke eisen voldoen, als perfect aansluiten bij hun specifieke vraag en budget.”

Positief verhaal

Hygieia ondersteunt niet alleen startende ondernemers, maar ook bedrijven die na voedselcontroles in crisis verkeren. “Die allesomvattende aanpak maakt ons echt uniek in de sector”, benadrukt Kurt. “Ik treed vaak op als bemiddelaar tussen horecazaken en het federaal voedselagentschap, met als doel uitstel van hercontroles of boete-vermindering te bewerkstelligen. We streven steeds naar kostenefficiëntie en begeleiden je met plezier naar een positief resultaat. Onze aanpak is een bewezen korte-termijninvestering die langetermijnchaos en -stress bij controles voorkomt.”

The sky is the limit

Kurt zet alles op alles om Vlaanderen en België volledig voedselveilig te maken. “De groei van mijn zaak blijft dan ook topprioriteit”, zegt Kurt enthousiast. “Hoewel we in België al stevig verankerd zijn, is er nog heel wat werk aan de winkel om nationale voedselveiligheid te bereiken. Op dat vlak is the sky voor mij the limit”, aldus Kurt. 

Hygieia
Veerstraat 36b
2240 Zandhoven - België
M. 0474 69 81 47

info@hygieia.be
www.hygieia.be

 

 

 

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels