Ongedwongen genieten van de beste producten
Maarten Bouckaert Restaurant Castor

Ongedwongen genieten van de beste producten

Bedrijfsprofiel - Restaurant Castor

Tussen Kortrijk en Gent kan je in Waregem aanschuiven bij sterrenrestaurant Castor. Sinds chef Maarten Bouckaert in 2016 zijn zaak opende, staat het restaurant bekend om zijn verfijnde gastronomie, smetteloze service en de keuze voor de beste ingrediënten. Lokaal, seizoensgebonden, kwalitatief en dat in een ongedwongen, huiselijke setting. Van dinsdag tot vrijdag kan u hier terecht voor een kwaliteitsvolle lunch of diner.

Chef Maarten Bouckaert verdiende zijn sporen in keukens in binnen- en buitenland. Na eerste werkervaringen in Hostellerie Saint-Nicolas, De Karmeliet en The Fat Duck, was hij zeven jaar als chef aan de slag in het Hof van Cleve. Voor zijn eigen zaak koos hij een centrale en bereikbare locatie in Beveren-Leie, deelgemeente van Waregem en vlakbij Bouckaerts thuisstad Kuurne. Bouckaert: “Voor ons restaurant richtten we een nieuwbouw modern en huiselijk in. Met hout, beton, leder en marmer creëerden we een intieme sfeer, ideaal voor discrete gesprekken. We nodigen onze gasten dan ook uit om de tijd te nemen voor hun maaltijd.” Een hartelijke ontvangst en bediening maken het af. Daar staan gastvrouw Stefanie Vandewalle en haar zaalteam voor in.

Korte keten

Restaurant Castor wordt geprezen om zijn eigentijdse, gastronomische keuken. Bouckaert: “Enkel het beste komt hier binnen. Wij passen het menu steeds aan de seizoenen aan en kopen onze producten zo lokaal mogelijk. Daarom kiezen we voor een nauwe band met onze telers en boeren. Ik maak ook deel uit van de North Sea Chefs, een groep jonge koks die enkel vis uit de Noordzee serveren. Er zijn zo veel lekkere, eerlijke producten van hoge kwaliteit dichtbij te vinden. Waarom verder zoeken?”

Van dinsdag tot vrijdag gooit Castor de deuren open voor lunch en diner. Bij de lunch hebt u keuze tussen verschillende menu’s of kiest u à la carte. Het team serveert vier, vijf, zes of zeven gangen. Reken voor hun lunchformule van vier gangen op een bezoek van drie uur. “Heel wat gasten complimenteren ons op onze vlotte bediening. Hebt u maar twee uur de tijd voor een zakenlunch, laat dat dan zeker weten bij uw reservatie. Wij garanderen dat uw maaltijd op tijd op tafel staat zodat u verder kan met uw dag. Blijft u liever wat natafelen, dan bent u natuurlijk ook steeds welkom. Een aperitief of koffie op ons zonnige terras kan daar ook bij horen.”

Kwaliteit, ook naast het bord

Met een jong team van enthousiaste, gepassioneerde medewerkers kan het restaurant snel schakelen. Oog voor detail is erg belangrijk voor de zaak. “Dat gaat van verse bloemen tot net sanitair. Ook voor onze bediening hanteren we de hoogste standaarden. Valt een servet op de grond, dan brengen wij meteen een nieuwe. Het is iets wat een klant niet altijd opvalt, maar wat wij erg belangrijk vinden. Zo onderscheidt kwaliteit zich.” Die kwaliteit wordt opgemerkt. Restaurant Castor mag uitpakken met twee Michelin-sterren en kreeg een score van 17/20 van Gault&Milliau. In 2017 werd Bouckaert een jaar na de opstart bovendien tot Jonge Topchef voor Vlaanderen benoemd door diezelfde Gault&Milliau.

Bij het inrichten van het restaurant werden gezellige hoekjes gecreëerd met aandacht voor akoestiek. Dat weten zakenmensen te appreciëren, net als de transparante prijzen en de uitgebreide wijnkaart met meer dan 600 verschillende wijnen. Op de eigen parking is een laadpaal voorzien voor elektrische auto’s. Zo gaat iedereen opgeladen weer naar huis.

Restaurant Castor
Kortrijkseweg 164
8791 Waregem - België
T. 056 19 01 21

info@cas-tor.be
www.cas-tor.be

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels