Bedrijven die een unieke ervaring zoeken voor meetings, events en andere gelegenheden vinden bij Hotel FRANQ precies dat: werelderfgoed, veel flexibiliteit én gastronomie in het met een Michelinster bekroonde restaurant.
Als Vlaamse Meester geniet Rubens wereldwijd aanzien om zijn oog voor detail. In Antwerpen heeft Hotel FRANQ vandaag evenveel troeven in huis om het predicaat Rubensiaans te verdienen. Om te beginnen omdat ze hun klanten benaderen met dezelfde aandacht voor finesse als de Meester. Ten tweede omdat ze op verschillende vlakken hebben bewezen dat ze naast vooruitstrevend ook kwalitatief werken. En ten slotte omdat verschillende van hun beschikbare ruimtes de bezoeker terugbrengen naar het Antwerpen van de zestiende eeuw.
Ieder detail moet kloppen
“Voor welke formule onze klanten ook kiezen, zij staan altijd centraal”, vertelt Caitlyn De Groof, Sales & Events Coordinator bij Hotel FRANQ. “Of het nu gaat om een meetingruimte die enkele uren wordt gehuurd, over een arrangement met lunch of overnachting, tot een seminarie met volledige buy-out van het hotel: we bekijken steeds wat de wensen zijn en hoe we die het beste kunnen invullen.”
Bij een buy-out wordt het volledige hotel afgehuurd. Dat zijn alle 39 kamers, inclusief het restaurant, zodat het volledige gebouw ten dienste staat van het evenement. “Onze lobby wordt dan bijvoorbeeld omgetoverd tot een balzaal in thema. Maar ook voor kleinschaligere evenementen doen we ons uiterste best om er iets gedenkwaardig van te maken”, zegt Caitlyn.
Werelderfgoed
Eén groot wapen dat Caitlyn daarvoor in haar arsenaal heeft, is de verscheidenheid aan ruimtes die Hotel FRANQ aanbiedt. “Verschillende van onze meeting rooms en evenementlocaties staan te boek als werelderfgoed”, weet ze. “‘Den Doorenboom’ , bijvoorbeeld, is een 16e-eeuws koetshuis waar recepties, meetings, diners of teambuildings kunnen plaatsvinden. Het ademt de sfeer van een Antwerpse topperiode op cultureel vlak.” “Iets moderner, maar nog steeds erg bijzonder, is onze kluis”, vertelt Caitlyn. “Die is overgebleven uit de tijd dat dit gebouw een statige bank was. Vandaag doet de kluis dienst als wijnkelder, maar evenzeer biedt ze een uniek kader om een receptie of speciale verwelkoming te organiseren. Bovendien is er geen mobiele ontvangst in de kluis – een troef in de moderne, overprikkelde bedrijfsomgeving.”
Bourgondisch tafelen
Als dat nog niet voldoende is om bezoekers te overtuigen, dan wel de keuken van chef Tim Meuleneire. Restaurant FRANQ is de trotse bezitter van een Michelinster en brengt het beste van de Franse en Belgische keuken samen in een symfonie van smaken. “Een troef die bedrijven kunnen opnemen in hun beleving om zowel zakelijk als menselijk te scoren”, besluit Caitlyn.
Hotel & Restaurant FRANQ
Kipdorp 10-12
2000 Antwerpen - België
T. 03 555 31 80
welcome@hotelfranq.com
www.hotelfranq.com