Horecafamilie Dieltjens verwent Antwerpen met nieuw concept
Thibaut Dieltjens
& Christophe De Koninckx
Cella

Horecafamilie Dieltjens verwent Antwerpen met nieuw concept

Blickop - Cella

Het gaat ondanks de sluiting van Het Pomphuis uitstekend met de horecafamilie Dieltjens. De gerenommeerde luxebrasserie ging eind 2023 dicht vanwege de oprukkende Oosterweelwerken. Er werden verschillende oplossingen geformuleerd waaronder een ‘tijdelijke pop-up’, maar de familie koos uiteindelijk voor een nieuw concept. Welkom in Cella.

De familie Dieltjens is eigenaar van verschillende horeca- en eventzaken in Antwerpen. The Bistro op De Wapper is intussen al 36 jaar open en sinds enige tijd werd de fakkel overgedragen aan de tweede generatie, Gunther Dieltjens en zijn vrouw Sabine Boodts. Ondertussen zijn zonen Thibaut en Olivier Dieltjens (F&B, food & beverage manager) ook beiden actief in de zaak en stomen ze zich klaar om in de voetsporen van hun ouders en grootouders te treden. Thibaut is verantwoordelijk voor de marketing van de vier locaties: naast The Bistro en Cella, ook drijvende eventzaal De Ark en Horta Grand Café & Art Nouveau Zaal, dat volgend jaar zijn 25-jarig bestaan viert. Er staat een feest in de steigers maar ook de jongste telg van de groep, Cella Restaurant & Bar, is in opperste feeststemming. De nieuwe Antwerpse culinaire parel is pas open sinds maart van dit jaar, maar de tafeltjes lopen sindsdien vlotjes vol, 6 dagen op 7.

Cella kwam er als antwoord op de sluiting van Het Pomphuis, verduidelijkt Thibaut: “We hebben nog even overwogen om het volledige concept bij wijze van spreken inclusief de inboedel te verhuizen. Dat leek ons uiteindelijk geen goed idee. We hebben er namelijk geen idee van hoe lang de werken zullen aanslepen aan de Oosterweelverbinding. En om nu minstens 5 jaar lang een “pop-up Pomphuis” uit te baten, leek ons vanuit zakelijk oogpunt geen goed idee. We zijn dus met een nieuw concept gestart niet ver van het voormalige Het Pomphuis, op een betere locatie: dichter bij de stad, dichter bij het water én met prachtige zonsondergangen.”

En wat met De Ark die meer dan 20 jaar naast Het Pomphuis lag? Daar is het business as usual knikt Thibaut bevestigend: “Aan de activiteiten van onze drijvende eventlocatie is niks veranderd, de Ark is enkel verhuisd; hij ligt nu zo’n 100 meter verwijderd van Cella, dus eveneens hier in het Kattendijkdok. Ook voor De Ark is dat qua zicht, rust en zonoriëntatie een betere locatie.”

Voor minstens 5 jaar

Het interieurontwerp van Cella is van de hand van Architectenbureau Grain Designoffice uit Knokke-Heist en werd gerealiseerd in nauwelijks drie maanden. Aan de basis ligt een bestaande loods die volledig werd gerenoveerd, vervolgt Thibaut: “Eigenlijk zouden we op deze locatie willen blijven, maar op termijn wil AG Vespa, het gemeentebedrijf dat eigenaar is van deze gronden, op deze plek woonunits bouwen. We zullen Cella uitbaten zo lang als we kunnen. Daarmee kijken we naar een periode van minstens vijf jaar.”

cella-thibaut-dieltjens-christophe-de-koninckx

Zelfde mensen, nieuw concept

Cella is beslist geen kopie van Het Pomphuis, maar een compleet nieuw concept, benadrukt ook chef Christophe De Koninckx. Christophe was er al bij nog voor de familie Dieltjens in 2004 Het Pomphuis overnam. Belangrijk detail: hij verhuisde met de volledige ploeg naar Cella. Christophe: “Ondanks dat we hier met dezelfde ploeg aan de slag zijn, pakken we het inhoudelijk wel anders aan. Het Pomphuis was eerder een luxebrasserie, hier hebben we het culinair niveau omhooggetild en zijn we een hedendaags restaurant geworden waar we enkel nog à la carte werken. Aan onze waarden op vlak van gastvrijheid hebben we niet geraakt.” Thibaut: “Met Cella bieden we een totaalbeleving en daarbij spelen de sfeer, de subtiele muziek, de akoestiek en de gebruikte materialen een belangrijke rol.”

Nog voor je Cella binnenwandelt, word je verwelkomd door de grandeur van de gerenoveerde loods. Eens je het restaurant zelf binnenstapt, valt meteen de open structuur van het warme en rustgevende interieur op. De gasten hebben nagenoeg vanop elke plek zicht op het water én op de open keuken. Daarin verschilt Cella aanzienlijk van Het Pomphuis, benadrukt Thibaut: “Met die openheid wilden we breken met het eerder klassieke karakter van Het Pomphuis. Hier creëren we een meer relaxte sfeer. Onze kelners zorgen ervoor dat het nooit een stijve bedoening wordt.”

De zakelijke mogelijkheden

Cella is ook ’s middags open en de zakenlunches zijn er bijzonder populair dankzij de tweewekelijks veranderende Business Lunch Menu. Voor wie apart wil lunchen of dineren, is er een private dining met een eigen toegang tot het terras. De ruimte kan worden opgedeeld in twee afzonderlijke ruimtes en biedt plaats voor minimaal 8 tot maximaal 26 personen. De ruimte is met zijn groot scherm ook geschikt voor wie er discreet wil vergaderen. Wie het nog groter ziet, kan het volledige restaurant afhuren. In dat geval zijn er naargelang de opstelling tot 140 mensen welkom. Ook de buitenruimte staat ter beschikking voor events en daarbij is elk concept bespreekbaar.

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels