Voedselveiligheid in goede handen
Kurt Van Tendeloo Hygieia

Voedselveiligheid in goede handen

Bedrijfsprofiel - Hygieia

Als dieetkok in een ziekenhuis maakte Kurt Van Tendeloo de dioxinecrisis van op de eerste rij mee. Sindsdien laat de voedselveiligheid hem niet meer los: hij zetelde in commissies om de traceerbaarheid van voeding te garanderen, verzamelde praktijkervaring en kennis in de horeca en richtte in 2016 Hygieia op. Anno 2024 is het expertisebureau uit Zandhoven twee consultants en heel wat tevreden klanten rijker.

“Hygieia is ontstaan vanuit de vraag naar ondersteuning bij FAVV controles”, legt Kurt uit. “Via adviserende audits en hygiënetips helpen we zaken en ketens bij de uitrol van wettelijke verplichtingen rond HACCP en allergenen. Zo mogen we onder andere Plopsaland, Australian Home Made Ice Cream, Ciano International, de cateraar die actief is in de gebouwen van de Europese Commissie, en Manhattn’s Burgers onder onze klanten rekenen. Daarnaast organiseren we opleidingen op maat, gebaseerd op resultaten van de audit en behandelen we crisisdossiers. Al zijn we natuurlijk voorstander om vooral preventief te werken.”

Service

“Via duidelijke communicatie zorgen we voor wederzijds vertrouwen”, gaat Kurt verder. “We doen wat we beloven en denken actief mee, want een oplossing is niet voor iedereen even haalbaar. Binnen de geldende wetgeving zoeken we mogelijkheden in functie van de klant. Dankzij die service mogen we Hygieia een grote speler in België noemen.”

Hygieia
Veerstraat 36b
2240 Zandhoven
M. 0474 69 81 47


info@hygieia.be
www.hygieia.be

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels