Partnerschap tussen architecten en advocaten
Wim Mertens, Didier Appeltans & Bram Nickmans Testimonial - Gevaco & d&d

Partnerschap tussen architecten en advocaten

Testimonial - Gevaco & d&d

Wanneer u via afrit 26 van de E313 richting Beringen rijdt, kan u aan de linkerkant niet om het iconische gebouw van GEVACO Advocaten heen. De eyecatcher in een strakke en moderne architectuur is het resultaat van een samenwerking met d&d architecten uit Hasselt. Drie jaar na de oplevering kijken beide partijen terug op een geslaagd partnerschap.

Met dertig advocaten en twaalf medewerkers behoort GEVACO Advocaten, opgericht in 1970, tot de grootste associaties van ­Limburg. Vrijwel alle praktijkdomeinen worden met kennis van zaken behandeld. Tot de cliënten behoren zowel particulieren, overheden, kmo’s als grote bedrijven, voornamelijk uit de provincies Limburg, Antwerpen en Vlaams-Brabant. Ook internationale bedrijven doen een beroep op GEVACO Advocaten.

d&d architecten profileert zich als een multidisciplinair bureau actief in verschillende segmenten: projectontwikkeling, particuliere woningen, retail en industriebouw. Twee vennoten en zestien medewerkers bieden een mix van competenties, onder meer op conceptueel vlak, het ontwerpen en de opvolging van projecten.

Volwaardige optie

“Ons vorige kantoor was sinds 1987 gevestigd in hartje Beringen”, vertelt Wim Mertens, vennoot bij GEVACO Advocaten. “Omdat we steeds verder groeiden, volgde de ene uitbreidingsoperatie na de andere. Uiteindelijk konden we onze werkzaamheden niet meer efficiënt organiseren en was een verhuis naar een nieuw kantoor de enige volwaardige optie. Daarom kochten we het voormalige pand van verlichtingsbedrijf Multiline Petra.”

Voor de grondige renovatie van het gebouw werd een beroep gedaan op d&d architecten. “Het pand werd volledig tot op de metalen structuur gestript, gerenoveerd en heringericht. Enkel de indeling in twee aan elkaar gekoppelde volumes bleef behouden. Het gebouw werd met alle moderne technieken uitgerust, heeft tachtig zonnepanelen op het dak liggen en voldoet aan de BEN-norm”, vertellen Bram Nickmans en Didier Appeltans. "Op een site van nagenoeg één hectare beschikt de advocatenassociatie over circa 2.000m2 functionele kantoor- en archiefruimte verdeeld over twee verdiepingen. Daarvan is 1.600m2 in gebruik, 400m2 wordt voor toekomstige uitbreidingen in reserve gehouden."

Uitstraling van een kantoor

Het belang van de uitstraling van een advocatenkantoor mag niet onderschat worden. De verhuis - in mei 2015 - naar de nieuwe locatie leverde GEVACO Advocaten dan ook heel wat voordelen op. “Vooral op het vlak van bereikbaarheid is de nieuwe locatie een belangrijke meerwaarde. De ligging vlakbij de E313 is aantrekkelijk voor onze cliënten. Bovendien beschikken wij over een ruime parking. In het verlengde van onze filosofie opteerden we voor een open en transparant gebouw dat vlot toegankelijk is, ook voor minder mobiele mensen”, zegt Wim Mertens. Ook de medewerkers zijn zeer enthousiast. Vanuit hun ruim bemeten kantoren kijken ze zowel voor- als achteraan uit op een mooi stukje natuur waar soms reebokken, ooievaars en eenden zich thuis voelen.

Dezelfde waarden delen

Een project tussen twee zakenpartners leidt niet altijd tot een succes. In het geval van GEVACO Advocaten en d&d architecten lag dat enigszins anders, want al van bij het eerste contact was er een klik en het gevoel dezelfde waarden te delen. “Ook na de oplevering van het gebouw zijn we in contact met elkaar gebleven. Er is een vriendschap gegroeid en wij zien elkaar regelmatig op netwerkevents. Wij delen dezelfde waarden en visie waardoor ons partnership uitstijgt boven een louter zakelijke samenwerking”, besluiten Bram Nickmans, Didier Appeltans en Wim Mertens.

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels