West-Vlaams en Limburgs partnerschap
Geert Vermeersch & Wim Cools Testimonial - Floralux & Geenard Elektro

West-Vlaams en Limburgs partnerschap

Testimonial - Floralux & Geenard Elektro

Op 1 mei opende Floralux een splinternieuw tuincentrum in Ham. Het complex van meer dan 15.500 m2 is het grootste tuincentrum van Limburg en omstreken. Voor de elektriciteitswerken deed Floralux een beroep op de ervaring en kennis van Geenard Elektro uit Lanaken. Wekelijks overleg en een strakke planning vormden de basis van de succesvolle samenwerking.

Floralux ging 60 jaar geleden van start in het West-Vlaamse Dadizele en groeide uit tot een tuingigant met een enorme diversiteit en expertise in bloemen en planten. Doorheen de jaren nam het assortiment toe, o.m. op het vlak van decoratie en interieuraccessoires. De dierenafdeling biedt eveneens een ruim gamma aan voedings- en verzorgingsproducten. “Het tuincentrum in Ham betreft een investering van 12 miljoen euro, goed voor een tewerkstelling van 30 medewerkers. Dadizele telt 150 medewerkers”, vertelt Geert Vermeersch, zaakvoerder van Floralux.

Familiebedrijf Geenard ­Elektro biedt een totaalconcept aan elektrotechnische installaties. Elk project wordt van studie tot oplevering opgevolgd door eenzelfde persoon. De flexibiliteit van de onderneming garandeert een ononderbroken service, zeven dagen op zeven, vierentwintig uur op vierentwintig. “Onze mensen zijn VCA-geschoold, waardoor alles zeker in een veilig kader verloopt. Wij zijn voornamelijk actief in de provincies Limburg, Antwerpen en Vlaams-Brabant, maar voeren ook opdrachten uit in Wallonië”, vertelt Wim Cools, projectleider bij Geenard Elektro.


Driemaal grote

“Anderhalf jaar geleden kochten we ’t Serreke in Ham. Een renovatie van het bestaande tuincentrum was voor ons geen optie. Wij kozen voor een complete nieuwbouw, bijna driemaal groter dan de voormalige winkeloppervlakte. Omwille van een gasleiding van Fluxys op ons terrein moesten wij 3 meter hoger bouwen. Het vergunningstraject liep vlot, want de zone was geschikt voor een tuincentrum”, aldus Geert.
Op basis van zijn talrijke referenties mocht Geenard Elektro een offerte aanbieden. “We wisten dat er een strakke timing voorzien was in een gefaseerde opbouw met een oorspronkelijke openingsdatum begin april 2018. De winterse weersomstandigheden zorgden voor een maand vertraging, maar achteraf gezien hebben wij de timing toch vlot kunnen respecteren”, vertelt Wim.

20 km bekabeling

De opdracht voor Geenard Elektro was veelomvattend: plaatsen van verlichting, stopcontacten, nieuwe voedingskabels, alle borden, voorzieningen voor noodstroomaggregaten, bekabeling van het netwerk en in het kader van brandveiligheid, ... In enkele cijfers uitgedrukt: Geenard Elektro plaatste 1.600 meter metalen kabelgoten, 20 kilometer ­bekabeling en 650 lichtarmaturen. Floralux maakt gebruik van ledverlichting en KNX-domotica. Zonnepanelen zullen in de nabije toekomst het complex van elektriciteit ­voorzien. De batterijen van elektrische wagens en fietsen worden van stroom voorzien via laadpalen. De volledig heraangelegde parking biedt plaats voor 550 wagens.

Zowel Geert als Wim kijken tevreden terug op hun samenwerking. “Alles draait om het maken van heldere afspraken en vertrouwen. Elke donderdag was er een werkoverleg waarbij we alle lopende en toekomstige werkzaamheden overliepen.We zijn zeer tevreden over het uiteindelijke resultaat.” Wim Cools benadrukt dat elektrische installaties het zenuwcentrum van een bedrijf zijn. “Dankzij onze snelle service en opvolging kan Floralux bij een eventuele calamiteit op beide oren slapen.”

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels