Beschermer van briljante ideeën
Armen Sargesjan & Bart Laenen Testimonial - Arga Steel - LC Patents

Beschermer van briljante ideeën

Testimonial - Arga Steel - LC Patents

Op zoek naar een ISO-gecertificeerd kantoor van octrooigemachtigden? Een vertrouwenspersoon die je octrooidossier schrijft, indient en verdedigt in België en ver daarbuiten? Het tienkoppige team van LC Patents is dé partner bij uitstek. De Hasseltse ondernemer Armen Sargesjan klopte er een tijd geleden aan om zijn idee te beschermen. “Het klikte meteen”, zegt de Hasseltse ondernemer.

Armen Sargesjan is zaakvoerder van ARGAsteel. Hij plaatst ­stalen ramen, deuren en poorten voor particulieren en bedrijven. Daarnaast is hij één van de vier bedenkers van de Multi Air Pump: een luchtgestuurde pomp voor diverse toepassingen. “Ons product kan dienst doen als sergeant (lijmklemtang, nvdr.), maar is eveneens bruikbaar in de automobiel- of productiesector”, legt Armen Sargesjan uit. “Nadat we een prototype gemaakt hadden, klopten we bij enkele patentenbureaus aan om het idee te beschermen. Bij LC Patents hadden we onmiddellijk een goed gevoel. Het vertrouwen zat vanaf het eerste gesprek goed.”

Veel potentieel

Ook LC Patents ging meteen mee in het verhaal. “Octrooitechnisch zat het idee van Armen erg goed”, vertelt Bart Laenen, zaakvoerder van LC Patents. “Bovendien zagen we dadelijk veel potentieel. Het prototype was echter erg zwaar. We hebben Armen terug naar de tekentafel gestuurd. Niet veel later kwam hij met een compacter en lichter model af. Mijn collega Gert heeft daarna het octrooidossier geschreven.”

Spannend afwachten

Het resultaat was een lijvig dossier. Armen wil zijn Multi Air Pump immers in twee versies uitbrengen: zowel voor de professionele markt als voor hobbyisten. “Nu moeten we nog even geduld uitoefenen. We hebben intussen wel al het eerste onderzoeksrapport teruggekregen en dat was unaniem positief”, zegt Bart Laenen. “We zijn dus ook in volle verwachting dat het octrooi verleend zal worden. Intussen bekijken we een internationale uitbreiding. Als er binnenkort een contractvoorstel of turnsheet komt, zal onze advocate die ook nog ­doornemen en bespreken.”

Partner zoeken

Armen Sargesjan heeft nooit de ambitie gehad om zijn Multi Air Pump zelf te ontwikkelen en te produceren. “Het staat immers volledig los van mijn hoofdactiviteit. Maar de interesse voor de Multi Air Pump is blijkbaar gewekt. We hebben al internationale contacten gelegd. Het enige nadeel is dat het tot nu toe alleen nog maar geld gekost heeft. Het team van LC Patents heeft me geholpen om subsidies te zoeken, maar in België zijn er weinig mogelijkheden. Dat is jammer. De overheid spoort aan om te innoveren, maar de ondersteuning blijft uit. En dat terwijl hier zoveel potentieel is. In ieder geval blik ik heel enthousiast terug op de samenwerking met Bart en zijn team. De persoonlijke service, de betrokkenheid en het advies kan ik alleen maar toejuichen. Ze weten waar ze mee bezig zijn. Dat is in deze sector ongelooflijk belangrijk.”

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels