Duurzame vermogensbeheerders
Team Van Lanschot Hasselt Bedrijfsprofiel - Van Lanschot

Duurzame vermogensbeheerders

Bedrijfsprofiel - Van Lanschot

De missie van Van Lanschot is sinds 1737 ongewijzigd: particulieren en institutionele beleggers begeleiden met het behoud en de opbouw van hun vermogen. Vandaag beheert Van Lanschot in totaal zo’n 84,9 miljard euro in de verschillende vestigingen in België, Nederland en Zwitserland. 

“Bij ons kun je terecht voor familiale planning en ­pensioenopbouw. We maken een grondige ­analyse en ­optimaliseren waar ­mogelijk. Onze specialisatie is ­discretionair vermogensbeheer of ­adviserend beheer, zoals onze klant het wilt. Dat doen we vanaf een ­roerend vermogen van 500.000 euro. Ten slotte verstrekken we ook nog effectenkredieten voor vastgoed of zakelijke investeringen”, zegt Marc Verheyen. “Sowieso ­hanteren we een integrale aanpak. Inclusief gemoedsrust.” 

Transparant en duurzaam

Voor Van Lanschot Hasselt is open en transparant ­communiceren over alle aspecten van hun aanbod essentieel. “Een andere waarde die we hoog in het ­vaandel dragen, is duurzaamheid. Bij het selecteren van onze ­beleggingen zijn we erg ­kieskeurig. We houden ­rekening met ­s­­ociaal-ethische verantwoordelijkheid, milieu en een goed beleid. Niet enkel omdat we ­best-in-class ­willen zijn, maar ook omdat we onze voortrekkersrol ­willen ­behouden. Obama zei ooit ‘We zijn de eerste ­generatie die te maken krijgt met de ­milieuproblematiek, en de laatste die er iets aan kan doen’. Dat is ­volledig in lijn met onze overtuiging waarbij we aan de hand van duurzame criteria een goed gespreide ­beleggersportefeuille samenstellen. Bekijk de ­aandelenkoersen van ­duurzame ­bedrijven maar eens, die doen het in het ­algemeen ook gewoonweg stukken beter. Het is dan ook onze ambitie om ons ­groeiverhaal op een duurzame manier verder te zetten.”

Klant centraal

Nog een troef van Van Lanschot? “We zetten de klant écht centraal. We bekijken het totaalplaatje en volgen de actuele ontwikkelingen in (fiscale) wet- en regelgeving op de voet. Je krijgt dus een vast én ervaren aanspreekpunt voor al je vragen. Uiteraard met korte communicatielijnen”, gaat Marc Verheyen verder. “Onze missie? Het leven van onze klanten verrijken. En ze ontzorgen. Zodat zij kunnen onthaasten en tijd maken voor de zaken die belangrijk zijn in het leven.”

 

Van Lanschot Hasselt
Kolonel Dusartplein 20
3500 Hasselt
T. 011 85 89 62
hasselt@vanlanschot.be
www.vanlanschot.be

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels