Angst is je ergste vijand
Lieze Geebelen Stercke Vrouw

Angst is je ergste vijand

Stercke Vrouw - Lieze Geebelen

Lieze Geebelen (26) zou nóóit zelfstandige worden. Dat zei ze als kind, wanneer ze zag hoe hard haar mama altijd werkte. En toch ruilde ze als 22-jarige haar vaste job in voor een eigen btw-nummer. Met Proactify helpt de high potential bedrijven uit allerlei sectoren meer controle genereren over hun groei door proactiviteit te integreren in elke fase van de customer journey. Met succes. Lieze heeft intussen twaalf medewerkers op de payroll en legt de lat elke dag een stukje hoger.

“Mijn studies communicatiemanagement verliepen van in het begin erg vlot. Zo goed zelfs dat ik de opleiding combineerde met mijn eerste werkervaring. Ik kwam in een kantoor terecht dat commerciële audits uitvoerde. Dat lag me wel. Ik werkte me erg snel op, leerde op C-level praten en kreeg de kneepjes van het netwerken onder de knie. Voor ik het wist, had ik mijn eigen businessunit. Intussen volgde ik nog een marketingopleiding en schaafde ik me bij op vlak van sociaal recht en bedrijfsbeheer. In januari 2017 richtte ik Proactify op. De eerste drie weken heb ik aan prospectie gedaan, vanaf februari startte ik met bedrijfsbezoeken. Tien maanden later had ik tien mensen in dienst.” 

Trots?

“Enkele weken geleden zat ik op kantoor en het hele team was aanwezig. Iedereen was hard aan het werk. Dat was zo’n moment waarop ik even stilstond en instant blij werd. Ik geef 12 mensen werk! Da’s toch fantastisch. Dus ja, ik ben trots. Maar ik hou mijn twee voetjes wel op de grond. Zo ben ik opgevoed. Mijn ouders? Ja, die zijn ook fier. Al zullen ze er zelf nooit mee uitpakken.”

Stercktes?

“Ik sta heel positief in het leven. Uiteraard is er af en toe een tegenslag. Maar ik kan behoorlijk snel schakelen en verdergaan. Daarnaast ben ik ontzettend leergierig: ik zit altijd met mijn neus in de boeken. Mijn hobby's zijn lezen, leren en sporten. Mijn motto is de klassieker: 'een gezonde geest in een gezond lichaam'. Ik ben gelukkig als ik mijn talen kan bijschaven of non-fictie kan lezen. En om gezond te blijven, spendeer ik flink wat uren in de fitness voor cardio- of krachttrainingen.”

Werkpunten?

“Mijn managementskills. Daarom heb ik ook heel bewust een teamcoach aangeworven. Zij is veel beter in het aansturen van een team. Op vlak van interne communicatie zou ik me ook nog willen bijschaven. En soms ga ik te snel hé. Als ik een goed idee heb, wil ik meteen actie. Gelukkig zijn er ook dan collega’s die me wat afremmen. Die tijd nemen om alles te stroomlijnen.”

Sterck voorbeeld?

“Goh. Eigenlijk niet. Ik spiegel me niet vaak aan anderen, want daar word je meestal niet gelukkig van. Het hr-beleid dat Herman Verwimp bij Mathieu Gijbels voert, vind ik wel heel straf.”

Tips voor starters?

“Vrouwen zijn van nature een beetje onzeker. Dat is jammer. Durf die stap wagen. Wees ook niet bang om je eerste medewerker aan te werven als je een bedrijf wil uitbouwen. Als je zelf blijft uitvoeren, word je een bottleneck van je eigen organisatie. Want dan is er te weinig tijd om met klanten bezig te zijn. En durf ondernemen, angst is je ergste vijand.”

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels