4 tips om jouw talentenstrategie op punt te stellen
Bahador Sabouri LGA Engineering

4 tips om jouw talentenstrategie op punt te stellen

De Tips - LGA Engineering

In een snel veranderende bouwsector heerst ‘the war on talent’ onverminderd verder. Ervaren profielen zijn niet alleen moeilijk te vinden, maar ook aan te trekken, en misschien nog belangrijker, te behouden. LGA Engineering geeft je alvast vier tips om jouw talentstrategie verder te ontplooien.

 
1. Vergeet niet eerst intern te kijken

Iedereen is op zoek naar de witte raaf, maar we merken dat een groot deel van de kandidaten vaak is uitgekeken bij zijn of haar huidig bedrijf door een gebrek aan opleidingen of kansen. Bedrijven zijn geneigd om fors te betalen voor een nieuwe werknemer, terwijl er misschien intern iemand wacht op zijn of haar kans. Regelmatig in gesprek gaan met je eigen medewerkers en dit intensief bevragen over niveaus heen, zorgt niet alleen dat er hulp komt uit onverwachte hoek, maar ook dat huidige medewerkers gestimuleerd en betrokken blijven.

2. Leg geen focus op leeftijd

Heb voldoende aandacht voor de persoon achter de cv en onderzoek of de persoonlijkheid, motivatie en attitude aansluiten bij jouw huidig team. Zo zal je zien dat een kort telefoontje al een heel andere indruk kan geven, dan de indruk die je kreeg door het cv. Zo kan een jonge persoon, tegen jouw verwachtingen in, misschien zeer rigide denken en een meer ervaren persoon zich enorm flexibel opstellen.

3. Staar je niet blind op het diploma

Een diploma vertelt je iets, maar zeker niet alles. Er zijn organisaties die enkel tevreden zijn indien een kandidaat een hoger diploma heeft. Uiteraard is een specifieke technische bagage heel mooi meegenomen, maar het vertelt je weinig over de ambities, motivatie of kwaliteiten van een persoon. Een ervaren persoon die zichzelf gedurende een aantal jaren heeft opgewerkt en verschillende carrièrestappen heeft doorlopen, kan vaak rekenen op meer respect van het personeel dan iemand die nog weinig hands-on ervaring heeft. Een gemotiveerd persoon zonder hoger diploma met een hands-on mentaliteit is volgens ons van onschatbare waarde.

4. Een goede bemiddelaar kan helpen

Vaak zijn de werkgevers verbaasd over het uitgebreide of stevige loonpakket dat medewerkers bezitten. Het is belangrijk om niet te snel afgeschrikt te zijn, maar zelf ook goed na te gaan hoe die persoon in staat was om dat te verwerven. Uiteraard zijn er ook vaak mogelijkheden om creatief na te denken over het pakket dat je kan aanbieden. Het krijgen van extra opleidingen, tools of extra mogelijkheden worden door een kandidaat ook vaak in rekening genomen. Een loononderhandeling telt vele facetten. Een goede selectiepartner is de ideale bemiddelaar om te komen tot een oplossing die werkt voor beide partijen.

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels