Betrouwbare en efficiënte IT-<br>oplossingen op maat
Didier Van Speybroeck Silicon

Betrouwbare en efficiënte IT-
oplossingen op maat

Bedrijfsprofiel - Silicon

Silicon is in 2004 opgericht met een duidelijk doel voor ogen: een totaalaanbod in IT-oplossingen voor b2b creëren en aanbieden aan kmo’s. Het bedrijf steunt op vier pijlers: veiligheid, continuïteit, efficiëntie en vakkennis. En dat doet Silicon zowel op het vlak van infrastructuur, als op dat van software.

Het bedrijf van Didier Van Speybroeck groeide uit een reeks overnames waarvan de oudste in portefeuille al sinds 1978 bestaat. Het doel? Een IT-bedrijf creëren dat een totaalpakket b2b-oplossingen aanreikt aan kmo’s. Silicon is zo de perfecte mix tussen ervaring en innovatie. Vandaag heeft het bedrijf een twintigtal mensen in dienst en zijn ze actief op de infrastructuur- en softwaremarkt. “We leveren servers, computers, telefonie, noem maar op. Daarnaast bieden we de nodige softwarepakketten aan, gaande van boekhoud-, ERP- en CRM-programma’s tot documentenbeheersystemen, webshops, conference tools, enzovoort”, licht Didier toe. “We zijn actief in verschillende sectoren en beschikken over een sterke technische dienst die 7 dagen op 7 actief is.”

Roadmap als basis

Vooral de softwaremarkt is zeer divers, innovatief en het aanbod is enorm. “We ­merken de laatste jaren dat ons ­SaaS-gamma, Software as a Service, het goed doet. Per maand betaal je een vaste prijs voor cloudbased software en de initiële opstartkost is inbegrepen”, vertelt de zaakvoerder. “Het biedt heel wat voordelen. Onze '4KMO' software line-up bevat stuk voor stuk ­krachtige tools die verschillende behoeften op een eenvoudige manier invullen. Als zaakvoerder weet je bovendien perfect wat het je per maand kost. Je betaalt volgens je verbruik, het bespaart je zware investeringen en je sluit er risico’s en onverwachte kosten mee uit.”

Om bedrijven te ondersteunen in het groeiende aanbod software, werkt Silicon dashboards uit op maat van de klant. Hiervoor vertrekken ze vanuit een roadmap. “Zo leren we onze klanten kennen en bepalen we een strategie. Het laat Silicon toe om de software volledig te integreren, maar ook te laten evolueren naargelang de werking van een bedrijf”, zegt Didier. 

In het kader van efficiëntie ontwikkelde Silicon ook haar eigen software: Percamentum. Dat startte tien jaar geleden als documentmanagementsysteem. “Dan kende de markt een boom. We merkten veel goede software op met elk zijn eigen sterktes. Maar er was geen programma om dat allemaal aan elkaar te ­koppelen. Percamentum is de ­middleware tussen alle ideale programma’s. Het ­centraliseert alle data uit eender welk ERP-pakket in real time. Zo voorkom je dubbele data en spaar je heel wat werk uit. Een ­efficiënte manier van optimaliseren, in data en in tijd.”

 

Silicon
Nijverheidsstraat 7
8000 Brugge
T. +32 50 39 08 28
info@silicon.be
www.silicon.be

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels