Een woord is een woord
Jeroen Latruwe
& Christophe Maes
Valcke Prefab Beton -
Messiaen nv

Een woord is een woord

Testimonial - Valcke Prefab Beton - Messiaen nv

www.valcke-prefab.be
www.messiaen.pro

Een nieuw kantoorgebouw met een loods: daar was Messiaen, gespecialiseerd in bouwtechnisch onderhoud, in 2015 absoluut aan toe. Bouwheer Christophe Maes deed voor deze realisatie een beroep op de diensten van Valcke Prefab Beton. Daaruit groeide een fijne samenwerking die intussen al een vervolg kreeg in nieuwe projecten.

In 2012 nam Christophe Maes alle aandelen over van Messiaen nv, een spin-off van de bouw- en vast-goedholding Groep Maes uit Gent. Samen met zijn zoon Olivier liet hij het bedrijf een gezonde doorstart nemen, met een focus op diverse activiteiten. “Wij leggen ons toe op logistieke ondersteuning van werfexploitaties van de familiale onderneming, op bouwtechnisch onderhoud, renovatieprojecten en projectmanagement van A tot Z (van de bouwvergunning over sleutel-op-de-deur tot en met de opvolging van de verhuur). Omdat we die activiteiten niet langer kon-den uitvoeren op de site van Groep Maes, gingen we op zoek naar een eigen vestiging. Daarvoor gaven we, om diverse redenen, het vertrouwen aan Valcke Prefab Beton.”

Ambassadeurs

Zo speelde de historische achtergrond tussen beide families mee. “Mijn zus en Carlos Valcke waren studiegenoten. Op die manier is er altijd een link geweest. Bovendien delen we als familiebedrijven dezelfde waarden, maar bovenal kwam Valcke op de proppen met een offerte met een goede prijs-kwaliteitverhouding.” Christophe Maes was erg tevreden over hoe die eerste samenwerking verliep. “De aannemer kwam alle mondelinge afspraken na doorheen alle fases van het bouwproces, en leverde tijdig op. Het werk wordt uitgevoerd door joviale mensen, die zich echt als ambassadeurs van het bedrijf gedragen en elke vraag met de glimlach beantwoorden. Ook bij de afrekening merkte je dat de fierheid voor hen belangrijker was dan het doorrekenen tot op de laatste euro.”

Oog voor detail

“We zijn om diverse redenen heel trots op deze realisatie”, pikt Jeroen Latruwe, sales manager bij Valcke Prefab Beton, in. “Eerst en vooral zijn we vereerd dat iemand als Christophe Maes, die heel wat expertise in de prefabindustrie heeft, ons het vertrouwen schonk. Toen hij onze fabriek bezocht, merkten we meteen dat hij iemand is met veel technische kennis en oog voor detail.”

“Het project bestaat uit een loods- en kantoorgedeelte. We konden daardoor zowel technisch als esthetisch een absolute meerwaarde betekenen. De loods is een pure prefabbetonstructuur waarbij beide overspanningen voorzien zijn voor het plaatsen van een rolbrug. Onze betonsandwichpanelen hebben de nodige isolatie zodat het geheel ook EPB-conform is. Voor het kantoorgedeelte aan de voorzijde zorgden we voor de combinatie van een prefab-structuur met metselwerk en schrijnwerk. De rood-grijze schakeringen zorgen ervoor dat het plaatje ook visueel klopt."

Blijvend vertrouwen

De prima verstandhouding tussen beide partijen bij dit eerste gezamenlijk project, kreeg intussen al een (dubbel) vervolg. “Vorig jaar heb ik voor een klant een kmo-verzamelgebouw laten ontwikkelen”, vervolgt Christophe Maes. “We beslisten om meteen weer het vertrouwen te schenken aan Valcke Prefab Beton.”

“De start van de grondwerken is voorzien voor april 2021”, pikt Jeroen Latruwe in. “Het is uiteraard erg leuk als een klant ons, na een ­eerste ­project, zijn vertrouwen blijft ­schenken. We kijken dan ook uit naar een langdurige samenwerking met Christophe.”

Valcke Prefab

Messiaen NV

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels