Jubileum voor <br>gepassioneerde <br>erfgoedaannemer
Claude
& Xavier Nijs
P.Nijs

Jubileum voor
gepassioneerde
erfgoedaannemer

Bedrijfsprofiel - P.Nijs

Het hart van erfgoedaannemer P.NIJS uit Deinze ligt in het restaureren van waardevolle gebouwen. ‘Meesterlijk vakmanschap voor uitzonderlijk patrimonium’ is geen holle slogan voor Xavier en Claude Nijs, de vierde generatie van het familiebedrijf. “We hanteren een kwaliteitslijn waar we niet van afwijken.”

Met decennialange kennis, fierheid en respect laat P.NIJS gebouwen in hun oude glorie herrijzen. Wat hebben Huis Steenhuyse op de Markt in Oudenaarde, de gevels van de Gralsei 6, 7 en 8 in Gent, het Mercuriusbeeld op het belfort van Kortrijk en de laatste resterende wachttoren van Gent (de Peperbus) met elkaar gemeen? Dat ze allemaal onder handen werden genomen door het 20-koppig team van P.NIJS.

Honderdjarig jubileum

Dit jaar kunnen bestuurders Xavier en Claude bogen op 100 jaar ononderbroken bouwactiviteit, gestart door hun overgrootvader Henri, opgevolgd door grootvader Paul en vader Thiery Nijs. Vooral onder leiding van hun vader maakte het bedrijf een grote evolutie door. Hij ging dakwerken combineren met metsel-, timmer- en schrijnwerken en liet P.NIJS uitgroeien tot een gereputeerde restauratieaannemer.

“Tot vijftien jaar geleden deden we vooral overheidsopdrachten en de restauratie van kerken. Toen hebben we beslist om onze kennis en ervaring ook in te zetten voor private opdrachten aan andere waardevolle gebouwen”, vertellen de broers.

Duurzame restauraties

“Als erfgoedaannemer nemen we totaalprojecten voor onze rekening. Om die waaier van activiteiten in eigen huis te capteren, hebben we dan ook een eigen steenkapperij, schrijnwerkerij en afdeling metaalbewerking. Ingegeven door de zorg voor kwaliteit en deskundig vakmanschap schakelen wij slechts uitzonderlijk onderaannemers in." 

De beste samenwerkingen starten voor de broers vanuit een gedeelde passie voor waardevolle gebouwen en meesterlijk vakmanschap. Werken in die geest staat weinig concessies toe. Wie die passie deelt, erkent dat en weet dat authenticiteit deskundigheid en respect vereist. “Dat zorgt voor duurzame realisaties met een lage ecologische voetafdruk die mensen jarenlang kunnen koesteren en bewonderen.”

Authenticiteit en kwaliteit voorop

Erfgoed kwaliteitsvol restaureren is ook een kwestie van een brede materiaalkennis, de juiste materiaalkeuzes maken en die ook op een correcte wijze toepassen.

Xavier verwijst naar de vorstschade die is ontstaan door de toepassing van harde cementgebonden mortels bij het uitvoeren van herstellingswerken. Net als pleister- of verflagen die té dampdicht zijn verstoren ze de vochthuishouding van een gebouw met schade tot gevolg.

Hiermee maken de broers duidelijk dat kennis, fierheid en respect de drie fundamenten zijn van de bedrijfsfilosofie van P.NIJS. Authenticiteit en kwaliteit staan voor hen altijd voorop. Wie passie heeft voor waardevolle gebouwen is bij P.NIJS aan het juiste adres.

 

P.NIJS nv
E3-laan 49
9800 Deinze
T. +32 9 386 61 50
info@pnijs.be
www.pnijs.be
www.erfgoedaannemer.be

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels