Waarom zou ik een bouwpromotor betrekken bij mijn project?
Stijn van Remortel Algemene bouwwerken
Kegels

Waarom zou ik een bouwpromotor betrekken bij mijn project?

Vraag & Antwoord - Algemene bouwwerken Kegels

www.kegelsbouw.be

Een succesvol bouwproject staat of valt met de juiste partners en aannemers. Heb je kapitaal om te investeren of een grond met veel potentieel? Dan is een bouwpromotor misschien de totaalpartner die je nodig hebt.

Een bouwpromotor is een professionele partner die zijn klant van begin tot eind bijstaat in de uitwerking van een bouwproject. Van het zoeken naar een investeerder en het opmaken van de budgettering, tot het selecteren van de juiste aannemers en het uitvoeren van de werken. 

Beroep doen op een bouwpromotor kan echter vanuit verschillende scenario’s. Soms bestaat er bijvoorbeeld een persoonlijke of emotionele verbintenis met een bepaalde grond en wil de klant daarom nauw betrokken worden bij het bouwproject. In zo’n geval werk je als bouwpromotor met grote transparantie: zowel in het voorstellen van de mogelijke uitwerkingen als tijdens het bouwproces. Hier is belangrijk dat er geluisterd wordt naar de klant en dat die zijn beslissingsrecht blijft behouden. 

Heb je langs de andere kant een klant die zijn bouwgrond snel wil verkopen met oog op directe inkomsten? Dan kan de bouwpromotor op zoek gaan naar een geschikte investeerder.  

Een andere manier van werken is bouwen met het recht van opstal. Dan liggen de opbrengsten voor de klant vaak hoger, maar stromen ze pas later binnen naarmate de verkoop van het project vordert. Ook in dit geval is het wijs om te kiezen voor de totaalbegeleiding van een bouwpromotor.

Vertrouwen in je eigen investering

Nog een groot voordeel is het ontzorgend gegeven. De administratieve rompslomp die bij een bouwproject komt kijken, is geen lachertje. Daarom heb je best een professionele partner aan je zij die optreedt als enige aanspreekpunt. Een bouwpromotor geeft je op die manier vertrouwen in je eigen investering. 

Een bouwpromotor die zelf optreedt als hoofdaannemer, zoals Algemene bouwwerken Kegels dat doet, is tot slot ook het beste thuis in de prijzen, wat een correcte budgettering verzekert. Een promotor die zélf optreedt als eerste aannemer, dat vertaalt zich in de uiteindelijke totaalprijs van het project én in de kwaliteit van de geselecteerde onderaannemers. 

Deze expertise werd aangeboden door  Kegelsbouw

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels