Bij traditionele schoonmaak werk je altijd met hemelwater of zuiver kraanwater. Die bevatten zouten en mineralen zoals kalk, chloor en fluor. Daardoor blijven er na het reinigen altijd sporen achter. Osmosewater is om diverse redenen een beter alternatief. Je krijgt osmosewater door het putwater over een semi-permeabel membraan te sturen. Die filtratie zorgt ervoor dat kalk, virussen, bacteriën, medicinale resten en andere bronnen van vervuiling uit het water worden verwijderd, waardoor je een heel puur water krijgt.
Dankzij de puurheid van dit water hoef je niet langer gebruik te maken van chemicaliën of zepen tijdens de schoonmaak. Bovendien kan de reiniging twee tot zelfs vier keer sneller gebeuren, onder meer omdat de gereinigde oppervlakten niet meer manueel hoeven te worden gedroogd. Het volstaat om de natuur haar werk te laten doen, waardoor je geen strepen of vuilresten meer krijgt die er doorgaans wel nog zijn met de conventionele methode.
Kan je osmosewater voor elk oppervlak gebruiken?
In principe wel. Het levert heel goede resultaten op bij de schoonmaak van onder meer zonnepanelen, auto’s, boten, poorten, rolluiken, noem maar op. Ook wit geschilderde gevels die tekenen van groenaanslag vertonen, krijg je met osmosewater helemaal proper. Een oprit in klinkers die fel bevuild is door olieresten is een ander paar mouwen, maar zoiets is voor elke reinigingsmethode een moeilijke uitdaging.
Wat moet dat kosten?
Reiniging met osmosewater is niet significant duurder dan andere methodes. Het is niet de goedkoopste, maar zeker ook niet de duurste aanpak. De snellere manier van werken impliceert dat er minder uren moeten gerekend worden. Die extra tijd hebben schoonmakers die gebruik maken van ‘gewoon’ water wel nodig, omdat ze nog voor een manuele droging moeten zorgen. De klant spaart ook de kosten van een hoogwerker uit, omdat je bij osmosewater kan werken met telescopische borstels, tot op een hoogte van 18 meter. Bedrijven die kiezen voor reiniging met osmosewater zijn ook gecharmeerd door het milieuvriendelijke karakter van deze aanpak.