Het is ondertussen 8 jaar geleden dat Tineke Blanckaert en Pieter-Jan Rombaux de deuren openden van hun Bistro Rombaux. Vandaag is de zaak een vaste waarde in de ruime regio van Brugge.
Pieter-Jan begon op 14-jarige leeftijd als afwasser in de horeca en kreeg langzaamaan de smaak voor de sector te pakken. Hij ging naar Hotelschool Ter Groene Poorte en deed ervaring op in tal van gerenommeerde zaken waaronder Auberge du Pêcheur (Sint-MartensLatem), Savarin (Oostende), De Smaak (Izegem), enz. Ook Tineke heeft ondertussen 20 jaar horeca-ervaring op de teller staan. Pieter-Jan in de keuken en Tineke als gastvrouw: het is al 8 jaar een succesformule. Een mooie vermelding in de Michelin gids en een score van 13,5/20 in Gault Millau bewijzen dat ook de kenners het hierover eens zijn.
Verfijnd en toegankelijk
De keuken van Bistro Rombaux is verfijnd maar toegankelijk. Van de particuliere klant die houdt van lekker eten tot de ondernemer die een klant wil uitnodigen in een mooi en gezellig kader, iedereen weet de verse keuken en persoonlijke aanpak te appreciëren.
Pieter-Jan: “Ons publiek is zeer divers. Ondernemers, vrije beroepers, architecten … vinden de weg naar ons voor een zakenlunch of een bedrijfsetentje. Door onze ligging net buiten Brugge (SintKruis) zijn we vlot bereikbaar en is er meer dan voldoende parking. De gezellige omkadering binnen zorgt voor een ongedwongen sfeer. In de zomer kunnen klanten terecht op ons gezellig buitenterras met zicht op de keuken.”
Tineke: “In totaal bieden we plaats aan 20 personen. Reserveren is dan ook aan te raden. Dat kan makkelijk online of telefonisch. Het restaurant kan ook volledig afgehuurd worden. Voor een etentje onder collega’s bijvoorbeeld of een productvoorstelling. Dan werken we een voorstel op maat uit, van lunch tot diner. Aangezien we met twee in de zaak staan, kunnen we ons flexibel opstellen.”
Doorgedreven kwaliteit
Pieter-Jan: “Bistro Rombaux is een zeer stabiele zaak. Tineke is als gastvrouw een bekend gezicht bij heel wat klanten. En ook de menukaart is een vaste waarde, met seizoensgebonden gerechten en een doorgedreven kwaliteit als rode draad. Ik ben een eerder klassieke kok die nogal gehecht is aan stabiliteit. Wat niet wil zeggen dat ik op mijn lauweren rust. Ik hou ervan om mijn gerechten voortdurend te optimaliseren, maar zonder onnodig te experimenteren. Als een gerecht goed zit en de klanten zijn enthousiast, dan is er geen reden om opeens iets compleet anders te doen. Zo staat onze dame blanche met zelfgedraaide ijscrème al acht jaar op de kaart. En hij is er alleen maar beter op geworden. Ook onze handgepelde garnalen met karnemelkstampers, gepocheerd ei, mousselinesaus en zuurdesemtoast – een gerecht dat we lanceerden op Kookeet – is een blijver.”
Bistro Rombaux
Moerkerksesteenweg 139
8310 Brugge - België
www.bistrorombaux.be