In alle rust genieten van puur en lekker eten in de Brugse binnenstad, dat doe je in restaurant Goesepitte43.
Al meer dan 6 jaar staat chef Jan Supply aan het roer van restaurant Goesepitte43. Daarvoor deed hij ervaring op in het buitenland, in het sterrenrestaurant van Danny Horseele in Zeebrugge, bij restaurant Deauville in Kluisbergen en in De Refter van Geert Van Hecke in Brugge. Samen met Yentl Versyp, zaalverantwoordelijke en sinds kort medezaakvoerder, is hij vastbesloten om Goesepitte43 verder op de kaart te zetten, in Brugge en daarbuiten.
Jan Supply: “Een eigen zaak, het was altijd al een droom van mij. Toen ik de kans kreeg om te starten in het centrum van Brugge, greep ik de kans dan ook met beide handen. Na een jarenlange ervaring in tal van gerenommeerde restaurants – Yentl draaide vijf jaar mee in De Karmeliet – wilden we bouwen aan een eigen verhaal: een restaurant waar iedereen welkom is om in alle rust en comfort te genieten van lekker eten. We zijn zeer ambitieus en willen de komende jaren verder groeien, zowel op culinair vlak als naar aantal klanten.
Unieke ligging
De ligging van Goesepitte43 is een absolute troef: in het Brugse stadscentrum en toch gemakkelijk bereikbaar. Jan: “Bij ondernemers merken we dat de drempel om naar de binnenstad te komen, vaak groot is. Terwijl ons restaurant zeer gemakkelijk bereikbaar is. De ondergrondse parking ’t Zand is net om de hoek. Bovendien zijn we gelegen in een straat waar er weinig tot geen passage is. Je moet het echt weten zijn. Veel mensen komen dan ook naar hier voor de rust. In de zomer is ons terras achteraan een oase van rust in het hart van de stad.”
Puur genieten
Tijdens de week serveert Goesepitte43 ’s middags een tweegangenlunch, die wekelijks verandert. ’s Avonds kan je enkel à la carte bestellen. Groepen tot 34 personen kunnen het restaurant afhuren voor een menu op maat van hun wensen en budget.
Jan: “Onze keuken is een pure keuken, met een bijzondere aandacht voor groenten. We werken vanuit één centraal product op het bord, dat we opwaarderen met smaakversterkers. Een blikvanger in de keuken is de Mibrasa, een gesloten houtskooloven die de natuurlijke aroma’s van de verschillende ingrediënten benadrukt. We laten de klanten vrij in wat ze willen eten. Zo bieden we bij een hoofdgerecht de keuze uit verschillende bijgerechten, van aardappelen tot groenten, die altijd inbegrepen zijn in de prijs. We geven uiteraard graag advies, maar de klant kiest volledig zelf. We zijn hier zeer uniek in.”
Goesepitte43
Goezeputstraat 43
8000 Brugge - België
T. 050 66 02 23
www.goesepitte43.be