EIGENTIJDS LUNCHEN OF PROFESSIONEEL SAMENKOMEN?
Thijs Clinckemaillie Hula

EIGENTIJDS LUNCHEN OF PROFESSIONEEL SAMENKOMEN?

Bedrijfsprofiel - Hula

Wie in Heule en omstreken wil genieten van de Frans-Belgische keuken komt al snel in het karakteristieke Hula terecht. In 2015 namen Thijs Clinckemaillie en Aurélie Reynaert het historische pand over en vertaalden ze hun internationale ervaring naar een succesvolle zaak met vele troeven.

Thijs Clinckemaillie verdiende zijn sporen als chef bij Le Lutin Gourmand van Piet Huysentruyt in Frankrijk en in de Verenigde Staten waar hij in Washington achter de potten stond van restaurant B Too. Samen met zijn vriendin Aurélie Reynaert – die in B Too als manager de zaak stuurde – opende hij in 2015 Hula in Heule. Thijs: “Ik ben geboren en getogen in Heule, en voed nu mijn eigen kinderen op onder de kerktoren. Zo zet ik in Hula onder meer de karnemelkstampers volgens het recept van mijn moeder op de kaart. Deze zaak openen was voor ons echt thuiskomen.”

Geschiedenis met een twist

Hula spreekt een breed publiek aan en serveert voor elk wat wils. Liefhebbers van de klassieke Frans-Belgische keuken komen er aan hun trekken, al kookt Thijs deze gerechten steevast met een twist. Vaste klanten springen binnen voor een snelle lunch of laten zich verwennen door de tomahawk-steak van Thijs: een mooie côte à l’os die al sinds dag één op de kaart staat.

Het historische gebouw toont vandaag erg eigentijds. Nochtans heeft het Rattenkasteel een geschiedenis tot in de zeventiende eeuw. Naast de authentieke charme van het gebouw en de Hulabar in de groene tuin, is ook de ruime parkeergelegenheid een troef. Thijs: “Wil je in Kortrijk lunchen met je collega’s of zakenrelaties, dan ben je even op zoek naar parking. Hier heb je altijd plaats en kan je meteen aanschuiven. Als je gereserveerd hebt uiteraard. Over de middag durft het hier al eens druk worden.”

Herkenbare equipe

Naast het restaurant bestaat Hula ook uit een feestzaal waar babyborrels, rouwmaaltijden, kleinschalige trouwfeesten en seminaries plaatsvinden. De zaal heeft alles in huis om professionele events te hosten. Denk aan beamers, schermen en draadloze micro’s. De catering doet Hula uiteraard zelf.

Om het restaurant, de zomerse Hulabar en de feestzaal te bolwerken, beschikt Hula over een team van zeven vaste medewerkers. Thijs: “Een aantal van onze collega’s zijn al meer dan vijf jaar in dienst. We zijn erg trots op onze trouwe equipe. De herkenbaarheid van vaste gezichten is belangrijk voor onze klanten.” 

Hula
Wittestraat 2
8501 Heule - België

T. 056 90 15 83

info@hula.be
www.hula.be

 

 

 

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels