SMAAKPAPILLEN VERWENNEN IN AUTHENTIEK KADER
Elke Verstuyft & Laurent Dobbelaere Rysselende Molen

SMAAKPAPILLEN VERWENNEN IN AUTHENTIEK KADER

Bedrijfsprofiel - Rysselende Molen

Eenvoudig, lekker en duurzaam: het zijn drie termen die als gegoten bij Rysselende Molen passen. Op de verbindingsweg tussen Roeselare en Tielt baten Laurent Dobbelaere en Elke Verstuyft een heerlijk etablissement uit waar culinair plezier en stijlvol overnachten hand in hand gaan. Talrijke bedrijfsleiders beschouwen het als een ideaal adresje om in een cosy kader te vergaderen en vervolgens likkebaardend de voeten onder tafel te schuiven.

Elke Verstuyft en Laurent Dobbelaere hebben horeca - bloed door de aderen lopen. Nadat ze eerder al restaurant Charbon (Ruiselede), Café Lugano (Pittem) en even zelfs een ginbar runden, namen ze in 2017 Rysselende Molen over.

Solar carport

“Het is een prachtige locatie, waarvan we elk jaar een deel in een nieuw jasje gieten”, onder - streept Elke. “Zo hebben we in het verleden al een buitenbar geïnstalleerd en voor een andere ingang gezorgd. Elke renovatie is erop gericht om het onze klanten zo comforta - bel mogelijk te maken.”

Dat weerspiegelt zich nu ook op de parking. “Recent hebben we hier een gloednieuwe carport laten plaatsen, die volledig uit zonnepanelen is opgebouwd”, pikt Laurent in. “Vlakbij vind je ook 2 snellaadpalen met in totaal 4 connectoren, goed voor een vermogen van 300 kW. De kleine windmolens die volop draaien, illustreren eveneens dat wij als ondernemers in een zo groen mogelijke toekomst investeren.”

Elke en Laurent opteren ervoor zo energie- en waterneutraal mogelijk te werken. “Het regenwater dat op onze daken valt, vangen we zorgvuldig op in functie van hergebruik voor verschillende toepassingen. De door de zonnepanelen opgewekte energie volstaat om alle infrastructuur van stroom te voorzien. Binnenkort komt er zelfs een grote individuele batterij bij, waardoor we ook na zonsondergang de opgeslagen energie nog kunnen benutten.”

Keuken doorlopend open

Uiteraard draait het in Rysselende Molen vooral om culinair genieten. “We presenteren de klassieke Belgische keuken met een vrij uitgebreide kaart”, vult Elke aan. “Doelbewust hebben we ons ook niet specifiek op een lunch toegespitst: à la carte kan iedereen bestellen wat hij of zij wil, met daarnaast telkens nog enkele seizoensgebonden suggesties en snacks.”

In tegenstelling tot veel andere horecazaken, is de keuken doorlopend open. “Op die manier kunnen we ook zakelijke klanten van wie de vorige afspraak wat is uitgelo - pen, helpen. Indien gewenst, kunnen we klanten ook heel snel bedienen. Het gebeurt wel vaker dat businessklanten tijdens hun reservatie meteen al de gerechten van hun keuze doorgeven, zodat ze heel kort na hun aankomst hier al een dampend bord krijgen voorgeschoteld.”

Orangerie

Elke en Laurent hebben nog meer pijlen op de boog, bijvoorbeeld in de naast het restaurant gelegen orangerie. “Hier beschikken we over alle faciliteiten om grote groepen comfortabel een workshop, meeting of teambuilding te laten organiseren. Vooraf of aansluitend kunnen ze er ook een lekkere maaltijd nuttigen: er is ruimte om tot 45 mensen te laten eten. In een optimale bezetting van het restaurant kunnen we binnen tot 85 couverts verzorgen en daarnaast ook op het terras heel wat mensen soigneren. Toegankelijkheid en openheid zijn waarden die we hoog in het vaandel dragen. Daarom zijn we van november tot maart 6 dagen op 7 open, vanaf de paasvakantie tot oktober sluiten we zelfs niet.”

Met vijf hotelkamers ontpopt Rysselende Molen zich ook tot een gewaardeerd overnachtingsadresje. “Hier ontvangen we grotendeels zakelijke klanten en mensen die veilig willen slapen nadat ze in ons restaurant of in de buurt de bloemetjes hebben buitengezet. ’s Morgens kunnen ze hier van een lekker ontbijt genieten. Voor wie dat wenst, kunnen we voor ’s middags ook een lunchpakket samenstellen. Nog dit najaar komt er een studio bij, waar de gasten in een kitchenette ook zelf zullen kunnen koken.”

Correcte prijskwaliteitverhouding

De vele terugkerende klanten hebben Elke en Laurent onder meer te danken aan het warme persoonlijk contact en de familiale sfeer die je op elke vierkante meter van de historische locatie vindt. “We maken er een erezaak van om een zo breed mogelijk publiek een correcte prijs-kwaliteitver - houding voor al onze diensten te bieden. De polyvalentie van de site maakt het mogelijk ons heel flexibel op te stellen. ’s Zomers genieten de gasten op ons stijlvol terras, terwijl kinderen zich in de speeltuin uitleven. Meer moet dat niet zijn.” 

Rysselende Molen
Pittemsestraat 62
8850 Ardooie - België

T. 051 81 47 74

info@rysselendemolen.be
www.rysselendemolen.be

 

 

 

 

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels