VERFIJNDE KEUKEN IN UNIEK DECOR
Matthias Speybrouck Va et Vient

VERFIJNDE KEUKEN IN UNIEK DECOR

Bedrijfsprofiel - Va et Vient

Wie wil genieten van het mooiste uitzicht van Kortrijk en zich tegoed wil doen aan verfijnde gerechten met kwalitatieve seizoensproducten, moet bij Va et Vient zijn. Gelegen in een oud pakhuis aan de verlaagde Leieboorden, verwelkomt Chef Matthias Speybrouck gasten van dinsdag tot zaterdag voor lunch en diner. Boven het restaurant kan u ook terecht voor private dining op hun elegante First Floor.

Va et Vient staat voor het komen en gaan: vanuit het restaurant ziet u de bedrijvigheid in de open keuken en medewerkers presenteren met beroepstrots hun gerechten aan tafel. Door de grote ramen aanschouwt u steeds de stad die in beweging is. Matthias Speybrouck, chef en eigenaar: “Tien jaar geleden openden we het restaurant hier in een loods van mijn ouders, die we helemaal stripten en comfortabel inrichten. De locatie is top, zeker sinds de Leiewerken enkele jaren geleden de binnenstad transformeerden.”

Rough and refined

Speybrouck kookte zijn ervaring bijeen bij Piet Huysentruyt in Le Lutin Gourmand, Sergio Herman in Oud Sluis en Kobe Desramaults in In de Wulf. Als chef startte hij met Desramaults De Vitrine in Gent op en leerde hij alles ‘from scratch’ te organiseren. Met de opstart van Va et Vient in zijn thuisstad was de cirkel rond. Zelf beschrijft hij zijn stijl als ‘rough and refined’. “De kwaliteit van onze producten is voor ons het belangrijkste. We kiezen voor lokaal en seizoensgebonden. Zo komen onze verse kruiden zoals daslook, bonenkruid, lavas en dragon steeds uit de tuin achter de keuken. Ik vind het belangrijk dat een klant herkent wat er op zijn bord ligt.”

Private dining

Bij Va et Vient kan u aanschuiven voor lunch en diner. “Wat we serveren hangt samen met het seizoen, het weer en waar ik zelf zin in heb. Zo stellen we op warme dagen bijvoorbeeld een lichtere lunch voor. Voor het diner werken we met een vast menu. Wilt u op een werkdag snel binnen en buiten met een zakenrelatie, geef dat dan gerust door bij uw reservatie. U kunt uw auto dichtbij kwijt op parking Dam en uw werkdag na de lunch gezwind verderzetten.”

Naast de veertig couverts die beneden kunnen dineren, is boven de zaak een prachtige ruimte beschikbaar voor privé-events, zoals huwelijks, opleidingen of meetings. Er kunnen tien tot dertig gasten terecht. “We werken op onze First Floor steeds een voorstel uit op maat van de klant. Plant u een groter event, dan stellen we het restaurant zelf privé beschikbaar.”

Va et Vient
Handboogstraat 20
8500 Kortrijk - België

T. 056 20 45 17

info@vaetvient.be
www.vaetvient.be

 

 

 

 

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels